ER Design

Siedziba firmy KENO ENERGIA w Gliwicach

Lokalizacja

Gliwice

Powierzchnia

200 m2

Termin realizacji

2022 - 2023

Po
Przed

Udana współpraca z firmą Keno zamocowała kolejnym zleceniem dla naszej pracowni. Tym razem zaprojektowaliśmy ich biuro w centrum Gliwic. Kreatywne wykorzystanie przestrzeni i rozwiązania dostosowane do potrzeb klienta to główne atuty tej realizacji biurowej. Biuro mieści się w kamienicy, w istniejącej przestrzeni bez większych zmian konstrukcyjnych mieliśmy wygospodarować elegancką strefę wejściowa (w dość wąskim korytarzu), zaprojektować przestrzenie konferencyjne, biurowe oraz socjalne, oraz przestrzeń pokazową dla prezentacji rozwiązań smart Home. Poprawiliśmy wizualny obiór wąskiej strefy wejściowej, gdzie zaprojektowaliśmy nietypową indywidualną ladę recepcyjną oraz komfortową poczekalnię i przytulną strefę rozmów, która wizualnie wydzielona jest okładzinami ściennymi, kolorem podłogi i podwieszonym sufitem z drewnianych lameli. Elementy konstrukcyjne ukryliśmy chowając je w zabudowach meblowych dzięki czemu wszystkie przestrzenie odbierane są jako większe. Gdzie możliwe pozostawiliśmy oryginalne materiały jak drewniany parkiet w Sali konferencyjnej czy cegła w pomieszczeniu pokazowym. W tej realizacji kontynuowaliśmy wybór materiałów i kolorystyki z poprzednich realizacji dla firmy KENO czyli połączenie drewna, betonu, z czarnymi okładzinami i naturalną zielenią.

Tagi: