ER Design

Siedziba firmy Ichemad w Gliwicach, minimalizm z kolorem

Lokalizacja

Gliwice

Powierzchnia

850 m2

Termin realizacji

2016

Wystrój wnętrz biurowca dla firmy Ichemad w Gliwicach jest minimalistyczny i elegancki, wnętrze jest przepełnione światłem. Od wejścia zwraca uwagę imponująca ale minimalistycznie zaprojektowana klatka schodowej, która stanowi serce całej przestrzeni. Trzykondygnacyjne przeszklenie z wykonaną na indywidualne zamówienie drewnianą ramą, która wpuszcza do środka obfite ilości naturalnego światła.

Pozostałe okna w całym budynku zostały również zaprojektowane tak, aby stanowiły malownicze ramy dla otaczających widoków, uzupełniając minimalistyczny styl wnętrza. Naturalne drewno zostało wykorzystane nie tylko w klatce schodowej, ale także w stolarkach drzwiowych, które sięgają sufitu, podwyższając optycznie przestrzeń. Na każdym piętrze zastosowaliśmy inny motyw kolorystyczny w wykładzinach i meblach: niebieski na parterze, turkusowy na pierwszym piętrze i fioletowy na drugim. Ta zróżnicowana paleta barw nadaje każdemu piętru unikalny charakter.

Tagi: