ER Design

Restauracji w Gliwicach

Lokalizacja

Gliwice

Powierzchnia

1 600 m2

Budynek wielofunkcyjnej restauracji, zlokalizowanej w Gliwicach, która harmonijnie łączy w sobie cechy tradycyjnej, lokalnej architektury z nowoczesnymi rozwiązaniami. Inspiracją dla kształtu oraz estetyki budynku były tradycyjne, ceglane stodoły, charakterystyczne dla lokalnej architektury tej dzielnicy Gliwic.

Budynek skomponowany jest z dwóch głównych brył, które są ze sobą połączone nowoczesnym łącznikiem, tworząc spójną całość, jednocześnie pozwalając na wyraźne rozgraniczenie funkcjonalnych przestrzeni wewnętrznych. Na elewacji dominuje cegła, co jest nawiązaniem do tradycyjnych stodół. Nowoczesność projektu podkreślają detale takie jak wystające elementy wspornikowe oraz ażurowe ramy. Restauracja oferuje różnorodne przestrzenie – od wygodnej przestrzeni barowej czy kameralnych loży do otwartych i przestronnych sal przeznaczonych do organizacji spotkań większej grupy osób. Na piętrze znajdują się trzy niezależne sale konferencyjne, każda z możliwością wyjścia na przestronny taras dachowy, co umożliwia organizację różnorodnych wydarzeń i spotkań w unikalnym otoczeniu. Całość w połączeniu. Cała koncepcja zakłada integrację budynku z przemyślanie zaprojektowanymi terenami zielonymi, które służą zarówno dekoracji, jak i rekreacji.Wejście do restauracji zdobi elegancki ogród, który stanowi wizytówkę obiektu. Z tyłu budynku znajduje się swobodnie zaprojektowany ogród, który jest miejscem relaksu i wypoczynku dla gości.

Tagi: